Kroppen Min Eier Jeg

Bivrost film & tv as ble dannet i 2000 og har som hovedformål å produsere dokumentarer og filmer for barn & ungdom av høy kvalitet. Både for et norsk og internasjonalt publikum. Vi utvikler ideer til filmer og serier som vi tror er vesentlige for den tiden vi lever i. Våre produksjoner har truffet et stor publikum og er nominert til og har vunnet priser på en rekke festivaler.

Pågående produksjoner

My Favorite War er en film om regissørens oppvekst i Latvia under den kalde krigen, og historien har klare likhetstrekk med situasjonen i dagens Europa. En helaftens, animert dokumentarfilm for kino og TV. Dette er en Norsk - Latvisk co-produksjon med finansiering fra begge land, samt fra EUs MEDIA program.

Produksjonen er blant annet støttet av:
Norsk Filminstitutt, Latvisk Filminstitutt, MEDIA/ Creative Europe,
Fond for Lyd og Bilde, Fritt Ord,
Viken Filmsenter, NRK og SVT.
Internasjonal distributør er First Hand Films.

Shadi & Nosaiba på opptak med Marianne & Trond
Sesong 4 kommer på NRK Super i julen 2019

Dokumentarserier for barn

Sånn er Jeg og Sånn er det er en dokumentarserie for barn som portretterer barn med ulike funksjonsnedsettelser. Om barn og for barn. Om ekstra utfordringer i livet og gleden ved å mestre. Serien har deltatt og vært nominert på flere festivaler internasjonalt, som "Prix Jeunesse International". Til nå har vi laget 30 episoder over tre sesonger på NRK Super. Se "Sånn er Jeg..." på NRK her

Norge+ er en dokumentarserie for barn som portretterer barn med en flerkulturell bakgrunn. Serien er med i Prix Jeunesse Internationals katalog over "Quality in Children's TV worldwide". 10 episoder for NRK Super. Se "Norge+ på NRK: her

Våre viktigste dokumentarfilmer

Latvia trilogien: Dokumentarfilmene Klassebildet 1 & 2," og "Min Mammas Gård. Tre filmer fortalt gjennom to generasjoner om historiens avtrykk i menneskeskjebner etter Sovjets kollaps og tilblivelsen av det nye Europa. Min Mammas Gård vant pris for beste dokumentarfilm i både Norge, Latvia og Polen og har deltatt på en rekke internasjonale festivaler. Filmene har hatt TV distribusjon i Norge og internasjonalt.

Oppdragsfilm med barn og unge

Vi har produsent oppdragsfilm for flere statlige og private aktører, bla. Barn Møter Kunst for Norsk Kulturråd og Barn i fengsel, for Barneombudet og UD. Barn i fengsel ble brukt under Norges dialogmøter med Kina om menneskerettigheter.

Om oss

Bivrostfilm består av Marianne Müller, Ilze Burkovska Jacobsen og Trond Jacobsen som alle er utdannet ved TV-regi linjen på Høyskolen i Lillehammer.

Vi er opptatt av å ta barn og ungdom på alvor. Det er viktig at de blir hørt, forstått og respektert slik at de kan utvikle seg til reflekterte, engasjerte og omsorgsfulle samfunnsborgere. Selskapet er bevisst på å lage serier med viktig innhold fra virkeligheten, som en motvekt til mye av den overfladiske underholdningen som produseres for barn i dag.

Vi tror at det er mulig å bringe verden videre ved å fortelle gode historier og sette fokus på det positive i mennesker.

Fra "Sånn er Jeg” -serien: Marianne, Munashe og Trond, Ilze og Anna.

Bivrost Film as - Norway
trond@bivrostfilm.com